Multidisciplinair Project

Het Multidisciplinair project is het Bachelor eindproject waarbij samengewerkt werd in een groep van zes personen. Waardoor samenwerken met meerdere disciplines ook een van de grotere leerdoelen is geweest. Iedere persoon in deze groep werkte in de eigen discipline, waarbij ik een van de twee architecten was. Ik heb me vooral gefocust op de indeling van de woningen voor dementerenden en de renders.

De locatie voor dit project is in Rotterdam naast de hofbogen. In het ontwerp wordt op twee verdiepingen het meeste geleefd, namelijk op de begane grond en de tweede verdieping, deze verdieping ligt even hoog als de bovenkant van de hofbogen. De gebouwen die in het plangebied staan zijn taps toelopend ontworpen om zo een zonnige tweede verdieping te creëren.

Aan het einde van het project was er nog een individuele ontwerp uitdaging,  het disciplineverslag. Ik heb me tijdens dit onderdeel 3 weken lang gefocust op de indeling van het puntgebouw. Dit heb ik gedaan door te focussen op het grid en de constructie, de indelingen van de kamers, en de relatie van binnen naar buiten. De indeling van de kamer hier onder is de grootste focus geweest.

Doormiddel van voornamelijk de routing heb ik de kamers ingedeeld. Ik heb gekeken welke functies waar moeten komen en ben meubels gaan plaatsen. Vanuit hier heb ik gekeken hoe de bewoners zullen lopen en welke objecten aan elkaar verbonden moeten zijn.

StedenbouwMaquette MaquetteOmgeving hopleinlijn-speeltuin
Discipline plattegrond